Harjoitusviikonloppu Kauhajoella 23-25.2.2018

 

Pyeongchangin olympialaisten viime metreillä oli taas aika koota retkikunta kasaan harjoittelemaan Grönlannissa tarvittavia taitoja. Tällä kertaa saimme käyttöön Kauhajoen metsästysseuran kämpän, erähovin. Ympäri Suomen retkikunnan jäsenet lähtivät motivoituneina matkaan Pohjanmaalle. Noin puolen yön aikaan viimeisetkin äidin pikku talttahampaat saapuivat paikalle. Perjantai-iltana asetimme harjoittelun tavoitteet viikonlopulle ja valmistelimme teltat nukkumakuntoon kirpeässä pakkasilmassa.

 

 

Lauantaina heräsimme klo 7.00 seuraamaan kuninkuusmatkaa, miesten 50 km perinteisen kilpailua. Aamukahvia juodessa tunnelma nousi kattoon eräkämpässä Iivo Niskasen mielettömän suorituksen ansiosta. Seuraavaksi ohjelmassa oli teltankasausharjoitus. Ensin muutama kuivaharjoitus ja sen jälkeen lumitykin puhurissa Kauhajoen ampumahiihtoradan kupeessa. Ystävykset huolehtivat, ettei kasaaminen olisi liian helppoa ja suuntasivat lumitykin juuri oikeaan kulmaan, jolloin teltan etureuna sai kunnolla tuulta alleen. Lumen lapioiminen ilmavirtaan toi myös pienen vivahteen. Muutaman tunnin lumimyrskyn jälkeen oli peurasopan aika ja valmistautuminen jääkarhun kohtaamis harjoitukseen. Ensin kävimme läpi teoriassa, kuinka kyseisessä tilanteessa toimitaan. Grönlannissa jääkarhun kohtaaminen on epätodennäköistä, mutta haluamme valmistautua ammattimaisesti myös siihen. Ammunta toteutettiin Sakon Tikka T3- kiväärillä karhutauluihin.

 

Tunnelmaa teltan kasaamiseen luotiin lapioimalla lunta ilmavirtaan.

Ilta meni suunnitellessa aikataulua, tavoitteita, riskejä ja tottakai saunoessa. Kuuman ryhmän urheilijat Korvanen ja Soini ottivat miehestä mittaa myös ampumahiihtokisassa, Soinin niukasti korjaten potin. Asiaa oli paljon ja suunnittelu venyi melko myöhäiseksi. Retkikunnan jäsenet jakoivat selvittämäänsä tietoa myös fyysisen harjoittelun, lääkinnän kuin ruoan suhteen. Tämäkin yö tutustuttiin valitsemaamme telttaan, Helsport Spitsbergen X-Trem 3 Campiin.
Aamulla kömmittiin ulos teltoista takaisin eräkämpälle jatkamaan siitä mihin jäimme.

 

 

 

 

 

Kokemuksemme mukaan lumitykkiharjoitus oli erittäin hyvä kokemus ja saimme varmuutta jäätiköllä ainoan suojamme rakentamiseen simuloiduissa olosuhteissa. Tiiviin, opettavaisen viikonlopun jälkeen oli kuitenkin aika lähteä koteihimme eri puolelle Suomea
Suuret kiitokset Kauhajoen Metsästysseuralle, sekä Kauhajoen kunnalle.

Terveisin Halki Grönlannin 2019 retkikunta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *