Korvanen, Kumpula ja Nurmi pilkillä.

Etupartion siirtyminen

Homma lähti käyntiin siitä, kun etupartion miehet Korvanen, Kumpula ja Nurmi lähtivät viikkoa muuta retkikuntaa aikaisemmin kohti Ahka järven kuuluisia rautuvesiä. Olimme kartasta tiedustelleet hyvät paikat jo ennakkoon ja enää ei tarvinnut tehdä kuin itse siirtyminen kohteeseen. Lähdimme Rovaniemeltä ajamaan kohti Ritsemiä ja saavuimme aamuyöllä perille. Autolla teimme pikaisen purun, pakkasimme ahkiot ja lähdimme siirtymään kohti rautuvesiä. Hiihdimme koko aamun ja ihastelimme, kuinka aurinko nousi ja paljasti rinteiden muodot ympärillämme. Perille päästyämme, kairasimme reiän jäähän, pilkki jään alle ja nostimme raudun samalla sekunnilla ylös. Tiesimme, että tämä on se paikka. Nukkumaan emme malttaneet mennä!

 

Etupartion leirielämä

Kumpulan, Korvasen ja Nurmen leirielämä oli erittäin leppoista. Nukuimme hyvin ja noustessamme aurinko jo lämmitti mallikkaasti. Rautua nousi säännöllisesti ja kelit olivat mitä mainioimmat. Eläissämme emme olleet kokeneet mitään vastaavaa, ei tuulen virettäkään ja yhtä lämpimiä ilmoja ole pilkkireissuilla tullut ennen vastaan, uudeksi harrastukseksi nousi jokaisella taistelijalla nakupilkkiminen. Leirin läheisyydessä oli myös tunturipuro, jossa kävimme vilvoittelemassa. Ruokapuoli oli kunnossa, mitä nyt herkuttelimme rauduilla, poron ulkofileellä ja kermaperunoilla. Pussimuonitusta ei tällä reissulla kateltu.

 

Valmistautuminen treeniviikkoon

Tuttuna ja totuttuna retkikunnanjohtajana pidetty Nurmi oli lomamoodi päällä ja ensimmäisen viikon kestänyttä pilkkiretkikuntaa veti Korvanen. Korvasen hyvistä päätöksistä esimerkki. Kuunneltuaan paikallisia Bossea ja Nossea hän päätti, että siirrymme Upmas järvelle josta jatkaisimme Ritsemiin. Siirtyminen tapahtui tietysti yöllä vesisateessa. Kahlattuamme polvia myöten loskassa ja lumessa noin 2km tajusimme, että tarvitsisimme viikon siirtymää päästäksemme perille. Päätöksenä oli leiri pystyyn ja aamulla varhain paluu takaisin kohti autoja ja oli aika valmistautua itse reeniviikkoon.

-Juho Kumpula


Kuva: Aapo Rainio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *