Viides päivä

Päivä 5 valkeni jylhien tunturien ympäröimänä. Edessä oli jälleen pitkä hiihtopäivä yhden puolikkaan hiihtopäivän jälkeen. Lepo oli tehnyt tehtävänsä ja ensimmäiset legit hiihdettiinkin sellaista tahtia, että jopa Johannes Høsflot Klæbo olisi joutunut koville.


Kuva: Tapio Rinne


Kuva: Tapio Rinne

Retkikunta suuntasi luoteeseen kohti Nijakin koillispuolella olevia järviä. Pian lähdön jälkeen alkoi melko navakka tuuli. Lisäksi reitti kulki kahden tunturimassiivin välissä olevassa laaksossa, joka tuntui muodostavan varsinaisen tuulitunnelin. Matka eteni ripeästi, vaikka välillä sopivaa reittiä kivikkoisessa maastossa joutuikin hieman hakemaankin. Neljän legin jälkeen syötiin tavalliseen tapaan lounasta ja jatkettiin jälleen matkaa.

Lounaan jälkeen tuuli yltyi entisestään ja pilviä alkoi kerääntymään yhä matalammalle peittäen ympäröivät vuoret valkoisen verhon taakse. White-outia ei onneksi tullut, mutta suunnistamista sää haittasi sen verran, että eräs retkikuntalainen mutkitteli sen verran paljon kärjessä, että hänet vaihdettiin suosiolla pois kärkimiehen paikalta.


Kuva: Aapo Rainio

Iltapäivällä suksien pohjiin rupesi tarttumaan myös suuret määrät lunta, mikä hidasti matkantekoa. Lumi oli sen verran tahmeaa, että se tarttui pohjiin väkisinliu’uttamisesta ja vauhdin vihreästä huolimatta.


Kuva: Tapio Rinne


Kuva: Tapio Rinne

Lopulta, 11 legin jälkeen laitoimme leirin pystyyn Nijakin koillispuolelle Suottasjjavrrelle ja vetäydyimme telttoihin lepäämään. Pilvien takia emme nähneet kunnolla ympäröiviä vuoria, vaan vasta seuraavana aamuna tajusimme, miten upean leiripaikan olimmekaan valinneet.

Kuva: Tapio Rinne

-Mikko Laine


Kuva: Aapo Rainio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *