Seitsemäs päivä

Telttabileiden jälkeen meillä oli ”slow morning” eli herätystä oli myöhäistetty 2h. Normaalisti heräsimme klo 0500 mutta viimeisen hiihtopäivän kunniaksi vasta 0700. Normaalien aamutoimien jälkeen klo 0900 lähdimme kohti Akka-järven rantaa. Viimeisen päivän etappina oli Akka-järven ylitys määränpäänä Ritsem. Pelkäsimme että jään päälle oli noussut vielä enemmän vettä kuin ensimmäisenä päivänä, jolloin kahlasimme Akka-järven yli.

Aurinko paistoi ensimmäisen legin upeasti. Ensimmäisellä tauolla muutama retkikuntalainen kevensi hiihtoasun pelkkiin kalsareihin. ”Uskomatonta jäällä ei ole yhtään vettä!” Teoriamme oli, että sulamisvedet olivat nostaneet jäitä sen verran että vedet jään päältä olivat valuneet pois.


Kuva: Tapio Rinne


Kuva: Tapio Rinne


Kuva: Tapio Rinne

Järven ylitys sujui siis erittäin nopeasti hyvässä säässä. Lopussa saimme vielä raahata ahkioita sulaa hiekkatietä pitkin parkkipaikalle. Pakkasimme autot ja suuntasimme Ouluun. Oulussa majoituimme nallikarin mökkeihin ja kävimme juhlistamassa saamiamme kokemuksia. Oulusta kukin autokunta suuntasi kotirintamaa kohti.


Kuva: Aapo Rainio

Kokonaisuutena harjoitusreissu oli erittäin onnistunut. Tavoitteenamme oli oppia perusrutiinit sekä yhdistää aikaisemmin opitut yksilötaidot kokonaisuudeksi. Tähän tavoitteeseen päästiin. Ryhmähenkemme kasvoi myös entisestään.

 

Kohti uusia seikkailuja!

-Nestori Nurmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *