Retkikunta

Ilkka Korvanen – 03.09.1992

Miehen erätaidot ovat vuosien saatossa hioutuneet timantiksi. Kalastajan vaistot ja ruuansulatus ovat Ilkalla ainoana maailmassa nivoutuneet väliaivojen kautta yhteen. Tämä tarkoittaa sitä, että ruoka-ajan lähestyessä El Granden vaistot ovat herkimmillään. ”Syömään” huudon kaikuessa samanaikaisesti nousevat vapa ja vonkale.

Korvasella on harvinainen syndrooma, jonka vuoksi hän ei tunne kipua kuten muut ihmiset. Tämän vuoksi iso mies pystyy juoksemaan kohmelossa coopperissa 3500m vain koska päätti tehdä sen. Hän pystyisi hiihtämään Grönlannin halki ilman taukoja jos haluaisi. El Grande veti ahkiota armeijassa 80km yhteen soittoon, joista 40km asfaltilla ilman mitään ongelmaa. Ahkiosta kului muovijalakset pois. Ilkka tunnetaan monenlaisissa piireissä ja yksi hänen mielenkiintoisimmista titteleistä naisten narrauksen jälkeen onkin jäätävä kivun hallinta. Huhujen mukaan hän vahvisti tätä ominaisuuttaan jo pienenä, kun hän taisteli hylkeiden kanssa hyisessä vedessä vain ansaitaksensa sukunimensä päivittäisesti uudelleen.

Hevosen reiden kaltainen jalka pystyy potkaisemaan futispalloa niin kovaa, että jos maalivahti ei ehdi väistää kutia hän vaipuu koomaan (NoPs-Härmä 2014). Vierumäeltä valmistunut liikunnanohjaaja on innokas kalamies ja hän onkin nostanut fisua kaikilta maailman meriltä. Korvasen suurin saalis ei löytynyt tampereen Ilves-yökerhosta, vaan jäämereltä. Legendan mukaan EL Grande nosti jäämeren pohjasta 400-vuotiaan, 8 metrisen ja 1,5 tonnia painavan holkerin kajakkinsa päälle. Tämän jälkeen hän meloi Islantiin ja opetti paikallisille, kuinka valmistaa tämä myrkyllinen jäämeren jättiläinen. Tämä kylmäverinen eränkävijä laittaa makuupussin kiinni vasta -25 asteen pakkasella. Villasukkia hän harkitsee Grönlantiin. Mainittakoon vielä, että miehen elimistö käyttää polttoaineena Siipiweikkojen kastiketta. Ilkka aikoo jäädä Grönlantiin pariksi kuukaudeksi kalaan samalla reissulla.

Tapio Soini – 04.05.1993

Retkikuntamme ruskeiden barettien sekaan on laskeutunut yksi punainen. Soini on siis laskuvarjojääkäri. Hienoa, että olemme saaneet tämän vahvistuksen yläilmoista!

Puhuimme muunneltua totuutta aikaisemmin kertoessamme, että Mikko on retkikunnan ainoa, joka tekee oikeita töitä.
Ongelmametsurina tunnettu sankari pystyy kaatamaan puun millintarkasti, vaikka se kasvaisi keskellä kristallikruunuja myyvää liikettä.

Ongelmametsuri on rakentanut itselleen supermanin voimat ja thriatlonistin kestävyyden, mutta pahaksi onnekseen tämä kokenut alamäkipyöräilijä mursi solisluunsa yrittäessään 25 metristä hyppyä Coloradossa yhdessä maailman haastavimmista rinteistä. Vastatuulessa hän laittaa niskaa hieman kyyryyn; katse pysyy tavoitteessa ja virne leviää naamalle.

Ongelmametsuri kiipesi koko pohjoisen pallonpuoliskon komeimpaan mäntyyn murtuneella kädellä, vain innostaakseen varjoonsa jääviä arboristeja. Huhut kertovat, että Nalle Wahlroos soittelee Soinilta sijoitusvinkkejä. Eikä turhaan, sillä tämän metsän valtiaan salkku on vähintään 3000% plussalla. Tapio on retkikunnan ainoita oikean hiihtotaustan omaavia ja fysiikka on kuin harmaakarhulla. Monen naisen lakanat ovat menneet vaihtoon heidän herättyään kauneusunilta tämän pitkän ja komean alfan kuva mielessään. Pohjanmaalta on kuulunut myös legendaa miehestä, joka pudotti 2 metsoa yhdellä laukauksella.

Verneri Nurmi – 31.07.1993

Nurmen veljeksistä nuorempi on Rengon oma Hippokrates. Mies, joka isällisin ottein hoivaa niin naapurin neidit, kuin raavat karjut. Tämä ihmiskehon asiantuntija on tärkeä osa retkikuntaamme. Vennun kiinnostuksen kohteisiin kuuluu ihmisen anatomian tutkiminen, josta hän aina muita retkikuntalaisia valistaa tietämyksellään. Vernerin vahvoilla näpeillä parannetaan niin jumiutuneet lihakset kuin lääketieteellisesti haastavat vaivat. Suurimpina saavutuksina mainittakoon miehen raajojenoikomistaidot, joilla hän sai liikkeelle kokonaisen komppanian täysin kramppautuneita sotilaita vajaassa varttitunnissa.

Vennu pystyy toteuttamaan kenttäolosuhteissa vaativia kirurgisia toimenpiteitä sellaisella tarkkuudella mitä moderni lääketiede pitää vielä mahdottomana. Onneksi hänen ei tarvitse näihin toimenpiteisiin useinkaan ryhtyä, sillä hän huoltaa ja neuvoo retkikuntaa erittäin viisaasti, näin ollen ennaltaehkäisten lääkinnälliset toimet.

Hänen uskomaton kykynsä vakuuttaa ihmiset ympärillään on vertaansa vailla. Aina kun Verneri puhuu, on se kuin kuuntelisi presidentin uudenvuoden puhetta. Tarkoin harkittu ja täyttä asiaa. Vernerin hymy saa ihmismielen virkoamaan ja rauhallisuus rauhoittaa vauhkoutuneen jalopeuralaumankin. Vaativat tilanteet arktisissa olosuhteissa ovat tämän uroksen leipälaji. Vahvuuksina vahvuus ja luotettavuus.

 Mikko Rita – 14.11.1992

Alussa olivat suo, kuokka ja Mikko. Rautjärveltä Miettilän kylästä kotoisin oleva raavalla työllä muovatun veistosmaisen cowboy-vartalon omaava mies harrastaa soutua ja painia. Hänet tunnetaan intohimoisena harjoittelijana. Kerrotaan, että kerran keskelle metsää syntyi hiekkatie Mikon käytyä lenkillä samaa uraa pari viikkoa. Tälle miehelle rautakanget ovat kävelysauvoja, pehmeät kädet laiskuutta, ja hydrauliikkaöljy shampoota.

Mikko on retkikunnan ainoa mies, joka tekee oikeita töitä. Kaivinkoneen ohjaamo on hänelle kuin tyhjä taulu valmiina maalattavaksi ja kotipihan nurmikko on paremmassa kunnossa kuin Old Traffordilla konsanaan. Rita osaa ajaa kaikkia maailman koneita avaruussukkulasta lentotukialukseen. Voidaankin sanoa, että hän on kuin Kalevalan seppä Ilmarinen, yhtä kätevä käsistään. Kuitenkin poikkeuksena, Pohjolan tyttärien viettelemiseen hän ei tarvitse myötäisiä, sillä tämä hurmuri kaataa naisia kuin viljaa pelkällä olemuksellaan.

Mikon huumorintaju on sitä luokkaa, että retkikunnan jäsenille on kehittynyt 6-pack pelkästään Mikon juttuja kuunnellessa.

Kun Mikko kuitenkin johonkin tosissaan ryhtyy, hoitaa hän homman kuin homman hymyillen ja mukisematta. Mitä raskaampi ja vaativampi homma on, sitä enemmän Mikko nauttii. Joskus harvoin Mikostakin saattaa tuntua raskaalta, mutta silloin mies nostaa vauhtia ja huutaa ”Perkele, heikkous ei asu Miettilässä!”

Tapio Rinne – video- ja valokuvaus – 02.10.1992

Ammattivalokuvaaja ja media-alan multitalentti vastaa retkikunnan kuvaamisesta. Tapiolle on kasvanut luovuus toiseen ja nerokkuus toiseen käteen kiinni. Rinteen visio kuvaamiseen sekä ohjaamiseen on jo nyt sillä tasolla, että hänelle satelee päivittäin työtarjouksia Suomen johtavilta tuotantoyhtiöiltä.Hän on tottunut toimimaan kameran takana, mikä on tavallaan sääli, koska hänen komeutensa ei pääse oikeuksiinsa. Miehen yrityksestä (Kiihko Design®) povataan seuraavaa yhden miehen Hollywood-laitosta. Ei syyttä, sillä hänen omalaatuisia taiteellisia kykyjään verrataan tuon tuosta legendoihin, kuten Stanley Kubrick ja Alfred Hitchcock, puhumattakaan hänen terminaattorimaisesta tehokkuudestaan.

Jokaisen unelmavävy hurmaa jo pelkällä olemuksellaan. Hän harrastaa kajakkimelontaa ja seksiä. Rinne on laskenut kajakillaan lukemattomia koskia Imatrankoskesta Niagaran putouksiin. Tämän kauhajokelaisen miehen älyn ja komeuden lisäksi hän on vaativissa olosuhteissa elementissään ja on tottunut viluun sekä nälkään! Metsästystaito on tämän miehen hallussa, kuten kaikki muukin eräilyyn liittyvä.

Tämä nero saa paskasta kasvamaan ruusuja paremmin kuin parhaimmat puutarhurit. Hänen työhuoneensa ja kotinsa muistuttavat lähinnä viidakkoa, koska hän elää niin omavaraisesti. Tapio metsästää tai kasvattaa kaiken syömänsä. Tapio on niin luova, että hänelle riittää aamupalaksi vain kourallinen uteliaisuutta. Hänen komeutensa ei ole vain sisäistä, sillä jo pelkkä Tapion läsnäolo poikii sellaista positiivisuutta ja hyvää oloa, mistä voi vain lukea vanhoista kansanparantajien muistelmista.

Kauhajoen asukasmäärä syöksyi laskuun samana vuonna, kun messias itse lähti maailmalle. Rinne on suurin voittajasuosikki myös seksikkäin retkikunnan jäsen-kilpailuun. Suurena punaviinin ystävänä ja kulinaristina tunnettu Tapio on aloittanut massan keräämisen hyvissä ajoin ennen reissua. Huhut kertovat jopa kahden kilon viikkovauhdista, mikä ei tätä mestaria kuitenkaan hidasta. Avulias äijä tekee töitä koko ryhmän eteen. Rinne voittaa poikkeuksetta kaikki ryhmän keskinäiset köysistönmuodostuskilpailut.

Henri Veijola – 26.09.1992

Veijola on moniosaaja. Hän oppii taidon kuin taidon niin nopeasti, että opettajat muuttuvat oppilaiksi sekunneissa. Tutkimusten mukaan elämässä menestyminen ei ole kiinni älykkyysosamäärästä, kauneudesta tai hyvistä sosiaalisista kyvyistä vaan pitkäjänteisyydestä ja sisusta. Veijola on komea, älykäs ja sosiaalisesti erittäin taitava, mutta hänen parhain ominaisuutensa on täydellinen rikkoutumattomuus. Hänen periksiantamattomuudellaan ja sisulla saadaan valtakuntia kaadettua tai rakennettua.

Veijola on historian ensimmäinen ihminen, joka on selvinnyt Kouvostoliiton betonihelvetistä maailmalle ilman syvempää henkistä traumaa ja masennusta. Tähän ponnistukseen vaadittu luonnon lujuus ja henkinen voima ovat siis aivan omaa luokkaansa. Kouvolan kaupunki onkin yrittänyt kosiskella miestä takaisin moneen kertaan.

Vege on varsinainen supliikkimies. Tarina kertoo, että hän on myynyt niin Android-puhelimia Steve Jobbsille kuin raamattuja Saudi-Arabiaan. Lisäksi hän omaa uskomattoman rauhallisuuden jopa ääritilanteissa. Tämän takia retkikunta voisi hyvin jättää aseet kotiin, sillä mikäli kohtaisimme nälkäisen jääkarhun, saisi Veijola sen kääntymään vegaaniksi kahdella lauseella. Retkikunnan ei tarvitse myöskään olla huolissaan viestiyhteyksistä, sillä tarvittaessa tämä komistus rakentaa suksista linkkimaston, jonka rinnalla Pasilan TV-tornikin kalpenee. Hän on niin taitava viestityksessä, että onnistui saamaan viime vuonna ensimmäisen kosketuksen maapallon ulkopuoliseen elämään.

Henri Veijola on uudenajan Nikola Tesla, edelläkävijä ja nero vertaansa vailla. Armoton viestimies joka oppii minkä tahansa teknisen laitteen käytön silmänräpäyksessä. Henrin isänmaallisuus on kadehdittavaa, sillä hän kieltäytyi työstä NSA:n johdossa koska halusi keskittää älykkyytensä hedelmät Suomen kansantalouden hyväksi! Jos miehen älykkyys on tasoa Terence Tao ja hapenotto tasoa Harri Kirvesniemi niin voidaan puhua jo reilusta jätkästä! Henri asuu ja maksaa verot Suomeen. Hän on kova LUU! Tee sinäkin oma valintasi.

Risto Tella – 03.08.1993

Kreikkalaisen mytologian sankarihahmon, Zeuksen pojan, Herculeksen nykypäivän versio Risto Tella suorittaa 12 urotyötään ja yksi niistä tulee olemaan Grönlannin halki hiihtäminen.

Erikoisrajajääkärikillan hallituksen emeritus puheenjohtajan napsauttaessa sormiaan sadat soturit vetävät miekkansa huotrasta ja ovat valmiita tekemään kaikkensa Tellalle. Tella kuitenkin taistelee eturivissä ja hallitsi kiltaa esimerkillään sekä kovalla työllä.

Tyylikkään herrasmiehen todellakin tunnistaa, jos näkee kadulla astelevan. Tällä miehellä on monta rautaa tulessa, mutta hän nauraa haasteellisille tilanteille ja deadlineille. Hän saa viikossa enemmän aikaan kuin keskiverto kaveri vuodessa. Riston hiihtotekniikka perustuu hauislihaksen räväkkään supistukseen. Vajaata salitreeniä hän pitää henkilökohtaisena loukkauksena. 2 markkaa nousee mavesta murahdellen. Ruokolahden leijonan talja löytyy hänen seinältään takan yläpuolelta

Ristoa voi hyvällä syyllä kutsua 2000-luvulle matkanneeksi renesanssineroksi, elämän moniottelijaksi. Hänen teknilliset kykynsä ovat sitä luokkaa, että esimerkiksi Grönlannissa hän voi samanaikaisesti laskea kymmenesosan tarkkuudella kulloisensa energiankulutuksen ja aurinkopaneelien tarvitseman säteilyn vastaanottokulman tarvittavan latauskapasiteetin saavuttamiseksi.

Juho Kumpula – 23.03.1992

Kaukana pohjoisessa noitarummun soidessa ja Ukko ylijumalan täyttäessä taivaan revontulilla syntyi keskelle kylmyyttä ja tundraa Juho Kumpula. Vuonna 1992 Albertvillen olympialaisissa Toni Nieminen hyppäsi itsensä kaikkien aikojen nuorimmaksi kultamitalistiksi vain tehdäkseen kunniaa Juho Kumpulan syntymälle. Ankarat olosuhteet koulivat miehestä Kittilän Herculeksen. Muiden näprätessä pleikkareitaan Juho-poika hiihteli talvisin yötä myöten Levi-tunturia ylös alas ja vietti kesäisin metsässä viikkokausia seudun parhaita hillapaikkoja jahdatessa, pelkän kuivalihan voimalla. Kumpula on voittanut sattasen porokisat ja suopungin sekä nutukkaan heiton samana päivänä.

Sanotaan, että mitä pohjoisemmaksi matkustaa, sitä lujempia, reilumpia sekä aidompia yksilöitä suomineidolla on tarjota. Kittilän Mosku ja Levin sheikki omistaa lukemattoman määrän poroja. Kysyttäessä asiasta vastaa hän nöyrästi ”onhan niitä puun molemmin puolin”. Onhan Kumpulalla jo kolmatta vuotta putkeen eniten hirvaskaatoja koko Lapissa. Grönlannin halki hiihtäminen on Juholle suunnilleen sama matka kuin reissu lähikauppaan ja takaisin. Hänellä on erikoinen veljessuhde toisen retkikunnan jäsenen Ilkka Korvasen kanssa, he tykkäävät nukkua samassa makuupussissa ja sopivat sinne kuin kaksi tetrispalaa.

Mikko Laine – 27.09.1989

Tuore isä on oikea retkeilyekspertti, satoja vuorokausia maastossa viettäneenä Laine hallitsee selviytymisen ja luonnossa navigoimisen tavalla jonka rinnalla valtaosa Suomen retkioppaista näyttää aivan turisteilta.

Tämä seikkailija ja urheilija tuntee jokaisen lajin erityispiirteet. Laine tunnetaan ”hifistelijänä”, joka osaa ulosmitata kaiken hyödyn välineestä kuin välineestä. Ei epäilyksen sanaa, etteikö tämä diplomi-insinööri rakentaisi uusia suksia esimerkiksi paracord narusta. Huhujen mukaan tämä kulkee suvussa ja Mikon isä oli se, joka sai Juha Miedon vaihtamaan puusukset muovisiin hävittyään Falunin MM-kisoissa 1974.

Älykkäästä ihmisestä ja ryhmän vanhimmasta muut ottavat mallia. Pöydän ääressä suunniteltaessa ryhmän katseet kääntyvät kysyvästi Laineen suuntaan. Muut retkikuntalaiset hämmästyvät kysyessään Laineelta että onko sinulla kokemusta jostain uroteosta. Poikkeuksetta paljastuu, että hän on tehnyt sitä jo äitinsä kohdusta lähtien.

Luotettava huumorimies, jonka jokainen retkikunta tarvitsee. Jos kaikki meistä olisivat kuin Laine retkikuntamme suunnittelisi Marsin miehittämistä. Laine osaa ja tietää.

Sami Pirinen – lääkintä – 05.12.1992

Sami Pirinen, mainoskuva, varaustilaisuuksien arvokkain suomalaisen miehen ruumiillistuma. Tilastot kertovat, että tämä Espoossa työskentelevä palomies on yksi somen seuratuimmista arkipäivän todellisista sankareista. Crossfit-salien vetonaula, joka esimerkillään motivoi tuhansia nuoria urheilijoita. Karismallaan Piri valaa uskoa ympärilleen ja tekee vahvastakin joukkueesta entistä vahvemman. Erittäin tärkeä osa retkikunnan lääkinnällistä osaamista.

Vuoden 2010 ensimmäisen kierroksen NHL-varaus jätti urheilijan uran vain siksi että pääsisi toteuttamaan lapsuutensa suurinta unelmaa, palomiehenä toimimista. Joka vuosi vuoden palomies palkinnon voittanut seksisymboli on pelastanut yli 100 kissaa puusta yhden kuukauden aikana. Nuoret naiset sytyttävät koteihinsa paloja vain sen takia että saisivat Samin sammuttamaan ne.

Mies joka omien sanojensa mukaan ei ole kotoisin mistään ja jonka perhe on muuttanut Pohjois-Amerikkaan jättäen Samin kaduille selviytymään omin avuin, on tehnyt tästä miehestä raudan lujan. Pelkkä Pirisen läsnäolo nostaa koko ryhmän testosteronitasot pilviin. Hänen sitoutumisestaan kertoo, että hän ei lainkaan pidä hiihtämisestä, mutta on silti valmis hiihtämään halki Grönlannin mannerjäätikön ja auttamaan retkikuntaa pääsemään tavoitteeseensa.

Nestori Nurmi – retkikunnan johtaja – 07.04.1992

Retkikuntamme suuri diktaattorimainen johtaja Nestori Nurmi varttui Hämeessä maaseudulla, nykyisin Nurmi seniorin koti löytyy Tammelasta. Hän on retkikunnan sheriffi ja arvostettu johtaja, joka tartuttaa innokkuutensa koko ryhmään.

Mies on saanut oppinsa uzbekistanilaisessa salaisessa opinahjossa. Mainittakoon että samaisen koulutuksen ovat saaneet mm. Kiinan johtaja Mao Zedong, Zairen diktaattori Mobutu Sees Seko ja Pohjois-Korean rakastettu johtaja Kim Jong Il.

Lapsesta asti Nestori on halunnut kokeilla omia rajojaan. Tämä urho on elementissään niin jäätiköllä kuin merelläkin eikä hän kavahda vaaroja, vaan nauraa niille ivallisesti ja mitä pahempi paikka, sen kotoisemmaksi hän olonsa tuntee.

Nurmi kykenee silmänräpäyksessä organisoimaan ympärilleen ammattimaisen joukon, oli kyseessä sitten putkiremontti Lahdessa, rantabileet Ibizalla tai tutkimusmatka Gobin aavikolla. Miehen rohkeudesta kertoo huhu, jonka mukaan hän oli aikoinaan osallistunut Nelonen Median TV-formaattiin Yllytyshullut, mutta kyseistä jaksoa ei vaarallisuutensa vuoksi voitu esittää.

Työkseen Nestori myy erilaisia varusteita, kuten mellakkasuojia viranomaisille. Tosiasiassa mies on niin hyvä myyjä, että pystyisi myymään, vaikka raamattuja Isikselle. Hän on myös oikea velho, jonka taikatemput ovat sitä tasoa, että itse J.K.Rowling kysyi Nurmelta vinkkejä kirjoittaessaan Harry Potter-kirjoja.

Nestorin ammattitaidolle kumarretaan ja tietäjät vieraista maista tulevat kysymään neuvoa oli sitten kyseessä myyntiin, retkeilyyn tai selviytymiseen liittyvät ongelmat.